Historia E-mail

 

Alkutaival

Tanssiorkesteri Coralia matka alkoi vuonna 1999, kun neljä kaverusta ajatteli kokeilla yhdessä soittoa ilman mitään tietoa tulevasta ( Antti Kotka: kitara, Jussi Kotka: Rummut, Janne Jylhä: basso, Ville Nurkkala:leadkitara).

  

 coralia_Ville_Jussi_Antti_Jaska

 Kuvassa Ville, Jussi, Antti ja Jaska

 

Aluksi tavoitteet liikkuivat muutamassa keikassa, jotka Antti oli sopinut ilman neuvotteluja bändin jätkien kanssa. Tästä alkoi intensiivinen biisien treenaus että tarpeellinen määrä kappaleita saataisiin esityskelpoisiksi. Ensimmäinen keikka oli Pudasjärvellä paikassa nimeltään Pudaspub. Keikka oli menestys, ainakin jos asiaa tarkastelee kullatuilla muistoilla noin kymmenen vuoden jälkeen. Menestys tai ei, jätti se pienen kipinän kaivertamaan mieltä seuraavasta mahdollisesta keikasta.

 

Kuvassa Mika, Janne, Jussi, Antti

  

Keikkoja tehtiin vajaan vuoden verran, jonka jälkeen Ville päätti avartaa katsomustaan maailmaan ja lähteä Espanjaan. Tässä vaiheessa bändiin tarvittiin uusi leadkitaristi. Pienen etsinnän jälkeen saimme juuri Norjasta muuttaneen kaverin kitaran varteen (Mika Luoto). Mikan virtuoosimaiset soolot saivat lämpimän vastaanoton bändissä. Ensimmäinen säestyksemme oli Olli Kivistö. Ollin kanssa kiersimme noin vuoden ajan, joista mieleen painuvimpia keikkoja oli ”Sataman yö” (Jyväskylä) ja ”Resinaralli” (Jyväskylä). Olli Kivistö tunnetaan Alwarin Tuohitorvi nimisestä bändistä (perustaja jäseniä), sekä kappaleesta nimeltään ”Nälkämaa twist”. Olli toimii Radio Keski-Suomen musiikkitoimittajana ja -tuottajana. Tuolloin kitara-pohjaisena bändinä kiertelevä Coralia toimikin useimmilla paikoilla Bädding-buumin ollessa kuumimmillaan. Mika soitti orkesterissa noin kolmen vuoden ajan, jona aikana kasvoimme bändinä valtavasti.

 

Kuvassa (Olli, Mika, Janne)

 

Kitarasta koskettimiin

Seuraava soundi-maailman mullistava muutos oli, kun leadkitaran sijasta neljänneksi instrumentiksi tuli koskettimet. Ajatus koskettimien mukaan ottamisesta syntyi, kun äänitimme singlen nimeltään ”Jos sun vain saan”, johon tuttavamme Jarmo Mäkinen kävi soittamassa koskettimet. Koskettimien mukaan tulo laajensi musiikillista kirjoa niin soundin kuin kappaleidenkin puolesta.

 

Koskettimissa/haitarissa on vaikuttanut pitkä lista alan huippuosaamista. Jokainen soittaja on kasvattanut bändiä valtavasti niin soitannollisesti kuin esiintymisen puitteissa. Soittajavaihdoksiin yleisesti vaikuttanut tekijä kymmenenvuotisen historian aikana on muuttuneet elämäntilanteet ja kiinnitykset muissa bändeissä. Alapuolella lista bändissä pitempään vaikuttaneista soittajista. 

  

Ari Kulju

Ari Laitinen

Esa Mathlin

Jani Hourunranta

Jari Tuovila

Jarmo Mäkinen

J-P Lammi

Kari Värri

Mikko Koivu

Pekka Peltola

Seppo Raistakka

Timo Ojala

 

Kilpailut

Coralia on käynyt erinäisissä kilpailuissa tanssimusiikin saralla jo alkuajoista lähtien. Jokaiseen kisaan emme ole nähneet tarvetta osallistua vaan aika-ajoin käytävä kilpailu piristää mieltä, antaa mahdollisuuden tavata muita tanssibändejä ja viettää mukavia hetkiä musiikin sekä "kilpailun" parissa. Kilpailut sinänsä eivät kerro orkesterien paremmuudesta kuin osallistuneiden kesken, joka sekin kovin subjektiivinen näkemys, mutta tuomaristolta voi saada paljon hyviä vinkkejä tuleville keikoille. Kilpatanssi on nostanut päätään viimevuosina ja se luo oman haasteen rytmiikan puolesta. Tanssit ovat kuitenkin olleet kautta aikojen sosiaalinen tapahtuma, jonka puitteissa myös hauskanpito kuuluu merkittävänä osana tanssikulttuuria. Coralia soittaa musiikkia kaikille tanssijoista kuuntelijoihin.

Viimeisin kilpailu vuonna 2007 poiki finaalipaikan SMORK 2007.

 

 smork_

 

Jatkoa luvassa…